Üniversitemiz Coğrafya Bölümü Öğrencileri Bingöl Meteoroloji İl Müdürlüğü ve Kaleköy Birleşik Yenilenebilir Elektrik Tesisine Teknik Gezi Düzenledi.

Üniversitemiz Coğrafya Bölümü öğrencileri, Coğrafya Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Fatma Esen, Arş. Gör. Dr. Mustafa Utlu ve Arş. Gör. Dr. Serkan Köksal gözetiminde, Bingöl Meteoroloji İl Müdürlüğü ve Kaleköy Birleşik Yenilenebilir Elektrik Tesisine teknik gezi düzenledi. Coğrafya Bölümü öğrencilerimizin farkındalıklarının arttırılması amacıyla gerçekleştirilen bu gezilerde, öncelikli olarak meteorolojik veri elde etme süreçlerini yerinde gözlemlemek için Bingöl Meteoroloji İl Müdürlüğüne teknik gezi düzenledi. Yapılan gezide, Bingöl Meteoroloji İl Müdürü Nizamettin Hişan ve İlham Sami Yolcu meteorolojik ölçüm yapan aletleri ayrıntılı şekilde tanıtarak elde edilen verilerin ana sisteme nasıl transfer edildiğini uygulamalı olarak öğrencilere gösterdi. Öte yandan, Kalehan Enerji Grubu Yukarı ve Aşağı Kaleköy Birleşik Yenilenebilir Elektrik Tesisine düzenlenen teknik gezide ise öğrencilerimiz, baraj kurulum alanlarının coğrafi özelliklerini yerinde gözlemleme fırsatı buldu. İşletme Müdürü Bayram Anuk, tesisisin gövde ve santral kısımlarını gezdirerek HES’in çalışma sistemi hakkında öğrencilere bilgiler verdi. İkinci olarak Türkiye’deki tek hibrit ve kurulduğu tarih itibari ile ülkemizin en büyük güneş enerji santrali olma özelliğine sahip Aşağı Kaleköy Birleşik Yenilenebilir Elektrik Tesisine gidildi. İşletme Müdürü Serhat Küçüktorun, HES ve GES’in kurulumu için gerekli ön koşullar, kurulum alanlarının coğrafi özellikleri, mevcut santrallerin enerji üretme potansiyelleri ve ülke ekonomisindeki önemi hakkında öğrencilere bilgi verdi.