Türkiye Cumhuriyetin 100. Yılı Paneli Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından ‘Cumhuriyetin 100. Yılı Paneli’ üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda 25 Ekim 2023 tarihinde düzenlendi. Panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Altın, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Altın, panelin açılışında selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.

Selamlama konuşmasından sonra moderatörlüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sıtkı Uluerler’in yaptığı Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı panelinde, tarih bölümü’nden Doç. Dr. Ebru Çoban, “Cumhuriyet Bayramının İlk Kutlamaları, Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Özkandaş, “Cumhuriyet ve Demokrasi” ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kaya, ise “Demokrasi Kültürü ve Türkiye” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

Panel soru-cevap faslıyla sona erdi.